pátek 22. srpna 2014

Těším se! (4)

Tentokrát zabrousíme trochu do jiných vod, než je u mě obvyklé. Opustíme fantastično a ukážeme si něco reálného, něco ze života, něco opravdového.

Kdo nezná Stephena Hawkinga ať se stydí. Jedna z největších postav novodobé historie a jeden obrovský člověk v těle malého nemocného človíčka. I když nejsem vědec a ani natolik inteligentní, abych rozumněla všem jeho teoriím (nebo alespoň plně jedné), o zásluhách a odkazech, které Stephen světu dal, není sporu. Tentokrát se ale až tolik nebudeme věnovat jeho práci jako takové, ale jeho životu.


THEORY OF EVERYTHING (Teorie všeho)


Žánr: drama, životopisný
Režie: James Marsh (Muž na laně)
Země původu: Velká Británie
Premiéra v českých kinech: 26. 02. 2015 (na Slovensku, v českých ještě datum není)

Popis: Snímek je mimořádným příběhem jednoho z největších žijících myslí. Proslulý astrofyzik Stephen Hawking se hluboce zamiluje do kolegyně z Cambridge, studentky Jane Wilde. Jednou zdravý, aktivní mladý muž zjištuje ve věku 21 let otřesnou diagnózu. S Jane bojující neúnavně po jeho boku, Stephen vydává svou nejambicióznější vědeckou práci. Spolu s Jane se vzpírají všemožným nepřízním osudu, dělají zásadní vědecké průlomy v medicíně a vědě a dosáhují více než by si kdy snili. Film je založen na pamětech Cesta do nekonečna: Můj život se Stephenem od Jane Hawkingové.

Trailer: 

Realita vs film: 


 


Co budu zapírat, mě to doopravdy dojalo. Hlavně v době, kdy opravdová láska už snad ani neexistuje je tenhle snímek jako z jiného světa. Ano, věřím, že všechno asi bude namalováno na růžovo a že určitě byly ve skutečnosti okamžiky, které by oba nejraději vzali zpět, ale to je v každém vztahu. Avšak ta oddanost a nekonečná láska musí dojmout (alespoň trochu) i toho největšího cinika a vnitřní mrtvolu, která existuje.

Navnadil vás trailer nebo dáváte přednost něčemu víc tvrdému a akčnímu? :) Ráda se dozvím vaše názory :).
Vaše 

Žádné komentáře:

Okomentovat